Tutustu Purinan ponnisteluihin kestävyyden hyväksi
Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden katoaminen ovat aikamme suurimpia ympäristöhaasteita. Ruoantuotanto on vastuussa 80 %:sta maailman metsien tuhoutumisesta ja 29 %:sta kaikista kasvihuonekaasupäästöistä (GHG). Ongelma tulee ratkaista nopeasti, ja on kaikkien vastuulla muuttaa valmistusprosessien haitalliset ympäristövaikutukset positiivisiksi vaikutuksiksi. Emoyhtiömme Nestlé on jo aloittanut toimintansa vaikutusten pienentämistoimet, ja Nestlén tavoitteena onkin, että vuoteen 2050 mennessä sen kasvihuonekaasupäästöt ovat nollassa.
Pyrimme pienentämään vaikutustamme planeettaamme. Tavoitteenamme on olla kasvihuonekaasupäästöttömiä vuoteen 2050 mennessä. Lisäksi siirrymme kohti maaperän ja merten uudistamista.
Kerstin Schmeiduch, Purina Europen yritysviestintä- ja kestävyysjohtaja.
Nollapäästöjen saavuttaminen on olennainen osa kestävyysmatkaamme
Hankinta ja uudistaminen
Raaka-ainehankinnalla on merkittävä rooli nollatavoitteen saavuttamisessa. Uusien ainesosien kasvatustapojen toteuttaminen voi auttaa meitä tavoitteessamme. Lisäksi haluamme tehdä muutakin kuin vain pienentää vaikutustamme: pyrimme vaihtamaan uudistaviin työskentelytapoihin.
Valmistus ja logistiikka
Ei ole mikään yllätys, että valmistus ja logistiikka tuottavat kasvihuonekaasupäästöjä. Pyrkimyksemme tehostaa tuotantoamme, tuotantolaitoksissamme käytettävää energiaa koskevat valinnat ja tuotteiden kuljetusten tehostaminen kaikki vaikuttavat nollapäästötavoitteeseemme.
Uusiutuvaa sähköä voidaan tuottaa monin eri tavoin, kuten tuulivoimalla, aurinkovoimalla ja vesivoimalla. Purinan tehtaat ostavat uusiutuvaa sähköä monin eri tavoin.
Tuoteportfolion muuttaminen
Käyttämämme raaka-aineet sekä niiden tuotanto- ja käsittelytavat ovat tuotemerkkiemme synnyttämien kasvihuonekaasujen merkittävimmät tekijät. Lähivuosien aikana aiomme kehittää uusia reseptejä, joiden tavoitteena on ympäristövaikutustemme pienentäminen resurssien paremman käytön ja parempien valintojen myötä.
Kuluttajat odottavat, että Purina toimittaa heidän lemmikeilleen jatkossakin luokkansa parhaita tuotteita, jotka ovat terveellisiä, maukkaita ja maistuvia, eikä meillä ole aikomustakaan tinkiä tuotteidemme laadusta. Kaiken toimintamme keskiössä on laadukkaiden lemmikkiruokien toimittaminen ja ympäristövaikutusten pienentäminen. Kun klikkaat alla olevia raaka-aineita, voit lukea lisää aloitteistamme.
Esimerkkinä mainittakoon, että 99 % käyttämästämme soijasta on hankittu vastuullisesti ja jäljitettävissä.
Autamme myös viljanviljelijöitä vaihtamaan uudistavaan maanviljelyyn.
Yhteistyö kalastajien kanssa ja kalastusmenetelmien parantaminen ovat osa Purinan kestävyystoimia. Teemme yhteistyötä Sustainable Fisheries Partnership -järjestön kanssa arvioidaksemme käyttämiemme kalojen lähteitä. Vuoden 2021 lopussa 86 % käyttämistämme merenelävistä oli vastuullisesti hankittuja. Tavoitteena on, että vuoden 2030 loppuun mennessä 100 % käyttämistämme kaloista on hankittu vastuullisesti.
Selvitämme myös uusia proteiinin lähteitä, kuten härkäpapuja tai hyönteisiä, joiden avulla eläin- ja kasviproteiineja voitaisiin täydentää tuotteiden ravintoarvoista tinkimättä.
Selvitämme myös lisää kiertoon perustuvia raaka-aineratkaisuja, joista yksi esimerkki on Alankomaissa toteutettu Purina Adventurous -aloite, jossa hyödynnettiin panimoiden ylijäämäviljoja, jotka olisivat muuten pilaantuneet ja päätyneet jätteeksi.
Pakkaukset
Pakkaustemme muuttamisella on merkittävä rooli nollatavoitteen toteutumisessa. Kun parannamme lemmikkiruokapakkausten kierrätettävyyttä ja uudelleenkäytettävyyttä, vähennämme pakkausjätteen määrää ja teemme pakkauksista helpommin kierrätettäviä, jolloin GHG-päästöt pienenevät.
Aiomme jatkossakin suunnitella pakkauksia, jotka ovat täysin kierrätettäviä. Tavoitteenamme on, että vuoteen 2025 mennessä tämä kattaa jo yli 95 % pakkauksistamme.
Cedric Moulin, Purina Europen pakkaustoiminnan johtaja.
Jatkossa keskitymme vähentämään kertakäyttöisiä pakkauksia ja pyrimme tekemään kaikista pakkauksistamme kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä. Tavoitteenamme on edelleen, että 100 % muovipakkauksistamme olisi suunniteltu kierrätettäviksi. Vuoteen 2025 mennessä tämän pitäisi kattaa jo yli 95 % pakkauksistamme. Lisäksi pyrimme vähentämään ensiömuovien käyttöä kolmanneksella vuoteen 2025 mennessä. Pyrimme myös vähentämään sekä materiaalikerrosten määrää sekä yksinkertaistamaan materiaaleja, jotta pakkausten kierrättäminen olisi helpompaa. Ensiömuovien käytön vähentäminen ja kierrätysmateriaalien käytön lisääminen auttavat omalta osaltaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä.
Vaikka kaikki pakkauksemme olisi suunniteltu kierrätettäviksi, on silti ehdottoman tärkeää, että paikallinen infrastruktuuri mahdollistaa pakkausten keräyksen ja kierrättämisen, jotta prosessi olisi täydellinen. Ja vaikka paikallinen infrastruktuuri olisikin paikallaan, tarvitaan myös tuotteitamme ostavien ihmisten apua esimerkiksi pakkausten lajittelun ja kierrätyspisteissä käymisen muodossa.
Luomme uusia, yksinkertaisempia pakkausmateriaaleja yhdessä toimittajiemme kanssa. Esimerkiksi Gourmet Mon-Petit Intense -pusseissa ja Latz Soups -pusseissa käytetään vain yhdenlaista materiaalia, ja ne on suunniteltu kierrätettäviksi. (1) Samanaikaisesti olemme selvittäneet vaihtoehtoisia pakkausratkaisuja, kuten uudelleentäytettävien annostelijoiden käyttöä Sveitsissä. (2) Jos haluat auttaa meitä kierrättämään, alta olevasta linkistä löydät lisää tietoja useimmista tuotteistamme! Yli 78 % pakkauksistamme on jo nyt suunniteltu kierrätettäväksi. Malta mielesi, sillä työstämme loppuja pakkauksia parhaillaan!